BabyMassage is een momentje ontspanning voor twee, het intense contact tijdens de massage met je baby geeft zowel jou als je baby een gevoel er even alleen voor elkaar zijn. De band tussen jou en je baby zal hierdoor versterken worden. Bovendien vinden de meeste baby’s het fijn om aangeraakt te worden, de huid van de baby is immers het grootste zintuig. Liefde en aanraking is naast eten en drinken een eerste levensbehoefte: je kunt niet zonder.

Het unieke van de BabyMassage is dat zowel de  zintuigen, zijn tastzin, de doorbloeding van de huid en de spierontwikkeling gestimuleerd wordt. Daardoor heeft het mogelijk een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen, lichaamsgroei, ademhaling, het slapen  en de spijsvertering.

Tijdens de lessen BabyMassage krijg je tips hoe je je baby kunt masseren. Zowel vaders als moeders kunnen de les volgen. De lessen geven je inzichten mee die je thuis zelf kan inzetten en toepassen. Ook bepaalde “probleempjes” komen aan bod en hoe je hier op kunt inspelen,bijvoorbeeld:                                  Darmkrampjes,onrust,overstrekking,huilen.

Voor wie? Alle baby’s vanaf  ongeveer 6 weken tot 6-7 maanden ( of tot zolang je baby het plezierig vindt). Zeer aan te raden bij couveusebaby’s

Big Smile Tip: Volg al een les voor je bevalling, dan weet je voor een groot deel al de basis grepen voor met je eigen baby en kan je/jullie thuis al wat ervaring opdoen (je oefent dan op de baby pop)

De les BabyMassage wordt zowel als groepsles aangeboden in de praktijk ( dit heeft als voordeel dat je gezellig je ervaringen kan delen met andere moeders en vaders) maar als je hem liever bij  je thuis wilt dan is dit in overleg mogelijk.

In iedere groepsles van ongeveer 1,5 uur wordt er een andere techniek van de BabyMassage besproken, de groepslessen zijn zo opgebouwd dat je altijd kan aansluiten bij de groep.